Na Case Sereně zvítězil Matuš

Na Case Sereně zvítězil Matuš

Vítězem turnaje Casa Serena Cup by Czech Chamber of Commerce v Roztěži se stal v úmorném vedru Stanislav Matuš. Po třech dnech zapsal celkové skóre 202 (-11) a posunul se i do čele finančního žebříčku – Order of Merit celé Czech PGA Tour.

 

Nový leader finančního žebříčku ke své dnešní hře sdělil: „Přijel jsem rovnou z European Tour na Albatrossu. Pokaždé jsem byl po turnaji ET úplně unavený, ale letos jsem se rozhodl zkusit rovnou další turnaj a bohudíky to šlo. Po dvou dnech jsem to měl hezky rozehrané, ale dnes jsem začal dost nešťastně – na jedničce jsem zatáhnul míč do leva do heavy roughu a vůbec jsme ho nenašli. Druhý míč šel do bunkeru a výsledkem byl dabláč hned na první jamce. Na šestce se situace se ztraceným míčkem opakovala, naštěstí jen s bogey. Po devítce to tedy na nějaké zázraky nevypadalo, ale pak se to rozběhlo. Jamky 11 a 12 birdie, na třináctce jsem vzal špatnou hůl (bogey), nechtěl mi tam spadnout žádný putt. V závěru jsem díky online scoringu na bugyně věděl, že je Ondra -13 a byl jsem smířen s druhým místem. Bohužel se Ondrovi stalo to co se stalo, takže mi vítězství spadlo do klína aniž bych se z toho nějak extra radoval. Lepší je uhrát si to na hřišti.

Z Casy Sereny jedu do Berouna a pak do Varšavy na finále polské túry. A pak mě čeká vrchol sezony – Q-school, na kterou si musím pořádně odpočinout.

 

Horor si dnes prožil Ondřej Lieser. Po dojití turnaje na hřišti se pár desítek minut radoval z výsledku -13 a z pohodového vítězství. Bohužel však podepsal skorkartu s nesprávnými údaji a nemohlo následovat nic menšího než diskvalifikace.

 

 

Na druhém místě tak v turnaji skončil Marek Nový a třetí místo dělí Němec Schwierz s Alešem Kořínkem.

 

Zajímavostí turnaje byla účast více než 20 zahraničních hráčů, často velmi kvalitních (cutem pro 25 nejlepších jich prošlo hned 12). Naproti tomu se průchod cutem nepodařil ani jedné ženě a ani jednomu amatérovi.

 

 

 

Pořadí Casa Serena Cup by Czech Chamber of Commerce:

  1. Matuš - 11
  2. Nový - 10

    T3. Kořínek & Schwierz        - 9

 

Příští turnaj série Czech PGA Tour se hraje už od 2. září v Berouně a finále pak hráče čeká od 1. října na Kaskádě poblíž Kuřimi.

 Foto: Z. Sluka

Stanislav MatušS. MatušAleš KořínekA. KořínekMarek NovýConstantin SchwierzVyhlášení výsledkůVítěz s trofejí

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧