Rozhovor s manažerem Golf & Ski resortu Ostravice

Rozhovor s manažerem Golf & Ski resortu Ostravice

Koncem června se seriál Czech PGA Tour zastaví na Severní Moravě – hostitelem Morava CUP bude rezort v Ostravici. Při této příležitosti jsme vyzpovídali manažera rezortu Daniela Kollára.

 

Ot.: Jaké změny jste si pro hráče v letošním roce připravili?

V zimě jsme pořídili novou techniku na úpravu greenů včetně děrovačky a válce, máme speciální systém úpravy greenů s cílem zrychlit na úroveň požadovanou našimi klienty – pořadateli turnajů. Většinou si přejí maximální rychlost greenů 9,5 – 10,5, ale dokázali bychom i rychlost 13, a to proto, že stříháme v sezoně na 3,4 milimetry a rychlost dolaďujeme válcováním.

Naše greeny jsou členité a tvarované, pořadatelé většinou už nechtějí hráčům dále komplikovat život přílišným zrychlováním. I tak ale každý den ručně sekáme singlovými sekačkami – denně na tom pracují dva lidé a jsme v Česku asi jediní, kdo to takto dělá.

 

Další úpravy jsme udělali s cílem hru ne snad přímo zlehčit ale spíše zrychlit. Zlepšili jsme dohledatelnost míčků úpravou opravdu těžkého roughu, resp. jeho vymezením mimo hratelnou zónu a zjednodušili jsme některé vodní překážky. Pořídili jsme štěpkovačku dřevin. Odpadní dřevo a větve nyní štěpkujeme a štěpku používáme pro vysypávání lesů od krajů směrem ke středu tak, aby hráči své „ulítlé“ míče lépe našli případně se jim aspoň trošku lépe odehrály. Bude to trvat minimálně celou letošní sezonu ale hráči si to zatím chválí. Výsledkem zmíněných úprav je, že devítka dnes průměrně trvá 2 hodiny a deset minut, zatímco ještě vloni byl průměr 2 hodiny a 30 minut.

 

Změny zaznamenalo také naše zázemí – vloni jsme otevřeli novou klubovnu a hlavně jsme vyměnili provozovatele našeho gastroprovozu. Kvalita vzrostla skokově a hráči si naši kuchyň pochvalují. A to ani nevědí, že kuchyň se sklady a přípravnou je nyní ve dvou patrech a jenom úpravy přišly na více než 5 milionů korun. V restauračním provozu se pohybuje 17 profíků v čele s bývalým vedoucím provozu  ostravského hotelu Imperiálu.

I náš hotel zaznamenal určitá zlepšení, počet pokojů po přestavbě vzrostl na 30. Máme obrovskou radost z toho, že kontinuálně stoupá návštěvnost. Hráči ze vzdálenějších míst republiky přijíždějí na 3 až 4 dny s přespáními, zahrají si víckrát naše hřiště a zpestří si ho Old Course z Čeladné, kterou tu na recepci také prodáváme. Další vzrůst návštěv přijde určitě až po dokončení dalších oprav dálnice D1. Bídná dálnice naproti tomu nevadí hráčům z Polska, Slovenska a Brněnska, jejichž podíl utěšeně roste.

Na co jsme nejvíc pyšní je udělení pětihvězdičkového certifikátu Německou asociací golfových hřišť. V Česku ho má již jenom Čeladná a Františkovy lázně. Návštěva inspektorů trvala několik dní a jenom seznam návrhů na „drobná vylepšení“ měl asi 27 stránek. Vše jsme ale splnili a dnes certifikát máme.

 

Další otázky už jenom stručně:

 

Ot.: Kdo drží rekord hřiště a kolik to je?

 

Rekord hřiště drží Pavel Korda s výsledkem 70 ran z bílých odpališť

 

Ot.: Kdo hřiště designoval?

 

Christopher Johnson, UK

 

Ot.: Jaká je nejtěžší jamka na hřišti? Čím je hráčům nebezpečná?

 

Dle normování hřiště je to jamka č. 5, HCP 1, PAR 5, délka 501 m z bílých odpališť. Dle hráčů je to jamka č. 15, PAR 4, vysoký sklon (směrem nahoru) FW – velmi náročná hra do kopce.

 

Děkuji za rozhovor

2010-08-17 6am hole 10!DSC_1177DSC_1194DSC_1200DSC_4183-01 (3)DSC_4802 (7)foto3fullsize_IMGP1151golfové hřiště_fullIMGP8469Jamka č. 16OSTRAVICE_TEE10PICT3885-01

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. LIESER. O12 500
3. WINKLER. F12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧