Lieser nedal nikomu šanci a v PGM2016 jasně zvítězil

Lieser nedal nikomu šanci a v PGM2016 jasně zvítězil

Ani v posledním dni finálového turnaje Prague Golf Masters 2016 by Prague Golf Team and by CzechOne nedal Ondřej Lieser nikomu šanci a stylem start-cíl zvítězil s náskokem 9 ran na druhého Skota Chrise Robba a dělené třetí Jana Cafourka a Petra Gála.

Ondřej Lieser připustil, že tak velký náskok před posledním dnem je poměrně nezvyklá a stresující situace. Snažil se hrát konzervativně, útočit na stejných místech jako včera a předevčírem a hlídat si své soupeře. Ke své hře sdělil: „Říkal jsem si, že pokud mi neodejde hlava, nikdo by mě neměl dostihnout. Na to by mi mělo stačit hrát si svou hru. I přesto jsem dnes hrál svůj nejslabší golf zde. Základem úspěchu paradoxně nebyl rekord hřiště druhý hrací den ale spolehlivý výkon ve dni prvním, který mi umožnil hrát si své a moc se neohlížet na ostatní. Dvě vítězství v důležitých turnajích za poslední měsíc, pokaždé s výhrou 200 tisíc, mi potvrzují, že jsem se rozhodl správně, když jsem si přenastavil své priority“ Na otázky, jak tedy vidí příští rok, ovšem odpovídal pouze úsměvem.

Druhý Chris Robb (UK) turnaj okomentoval: „Hrál jsem solidně, vyhýbal jsem se potížím. Jediné místo, kde jsem byl dnes v úzkých, byla pátá jamka, ale dostal jsem se z toho, to mě uklidnilo a pak jsem i několikrát zaskóroval. Ondra byl od nás všech příliš daleko, nemělo smysl zkoušet ho pronásledovat, tak jsem se soustředil na druhé místo a zadařilo se. Turnaj byl skvěle organizačně připraven, kvalitou hřiště jsem byl mile překvapen. Připravuji se zde na druhou fázi Kvalifikační školy European Tour a takovouto herní zátěž nic nenahradí. Konkurence zde byla skvělá, musel jsem předvést své nejlepší výkony, abych se dostal na bednu“.

Na děleném třetím pořadí se prosazují ostřílení borci –  Petr Gál a Jan Cafourek.

Atlet a moderátor Roman Šebrle dnes poskočil leaderboardem až na dělené třicáté místo a má na svém kontě skalp několika velmi dobrých hráčů.

O náročnosti turnaje svědčí to, že pouze 6 hráčů se dostalo za tři dny pod par hřiště.

Prize-money finálového turnaje CzechOne Tour 2016 činí rovný milion korun (37.000 eur), z čehož si vítěz odnesl rovných 200.000,-. Turnaj byl zároveň šampionátem CzechOne Tour 2016 a při závěrečném ceremoniálu byl vyhlášen rovněž vítěz Order of Merit celoročního seriálu. I díky výhře na Zbraslavi se celkovým vítězem stal Ondřej Lieser.

Pořadí po finálovém dni:

  1. Lieser                                       202 (-14)
  2. Robb (UK)                                 211 (-5)

     T3 Cafourek, Gál                            213 (-3)


Foto: Z. Sluka

Chris RobbPetr GálPetr GálOndřej LieserOndřej LieserChris RobbJan CafourekOndřej LieserPetr GálJan CafourekStupně vítězů - zcela vlevo P. Krenk z České 1, zcela vpravo M. Krejčí z Prague Golf TeamuTým České 1, PGT plus rozhodčíOndřej Lieser s pohárem za vítězství v turnaji i v sezoně CzechOne Tour

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧