Na Kaskádě zvítězil Lukáš Tintěra

Na Kaskádě zvítězil Lukáš Tintěra

Psa by dneska v Brně nevyhnal protože by ho odfoukl vítr... Tak by se dalo s nadsázkou popsat dnešní počasí při druhém dni OPEN Cup Kaskáda z golfové série Czech PGA Tour 2014. V chladném, slunečném, avšak extrémně větrném počasí dnes nastoupilo téměř sedm desítek golfových profíků z osmi zemí do rozhodujícího dne.

 

Nejlepší výsledek dne přinesli Stanislav Matuš a Jiří Němeček (71). Celkovým vítězem se však po bitvě stal Lukáš Tintěra se skóre -2 po dvou dnech.

Vítězný Tintěra těžil především z důsledného uplatňování své herní strategie a postěžoval si hlavně na vichr. „Je zvláštní začínat jako vítěz, vprostředku dne si připadat jako poražený a nakonec vše obrátit ve vítězství. Strašně mě nakoplo birdie na sedmnáctce, dostal jsem Ondru Liesera pod tlak a mohl dojít v poklidu. Těžký adrenalin...“, sdělil Lukáš po dohrání.

Závěr turnaje přinesl mohutný útok Ondřeje Liesera, který se dokonce pokusil skórovat na těžké 18. jamce. Bohužel se mu ve větru záměr nepodařil, skončil v hustém porostu ve vodní překážce a ztratil dvě rány. Závěrečný jednopat do bogey už mu náladu spravit nemohl.

 

Nejexotičtějším hráčem byl Pákistánec Daanyal Spalding z marketingové stáje Martina Brundla, který je přihlášen na první tři turnaje Czech PGA Tour. Dnes přinesl 79 a neskrýval rozčarování ze své hry a z vichru. Po tréninkovém dni (slunečno, bezvětří, 22 stupňů) se cítil na mnohem lepší výsledek.

 

Roman Šebrle dnes ve větrné loterii hlavně propatoval, zaznamenal i třípaty a dokonce jeden čtyřpat. Avšak prohlásil, že „má radost z toho, že nedělal žádné důležité chyby. Pokud někde špatně vyhodnotil situaci a hlavně sílu větru, je to poučení pro příště a prostor ke zlepšování“. Nejvíce jej asi zaskočila situace na 11. jamce, kde hrál z fairwayového bunkeru 80 metrů do greenu a nemohl se rozhodnout, jakou ránu a jakou holí má vlastně zahrát. Zkušenosti nabyté v ostrém testu zkonzultuje se svým trenérem Davidem Carterem a příští týden ve Skalici očekává zásadní zlepšení a průchod cutem.

 

Nejlepším zahraničním hráčem byl dnes Maďar Roland Hahn, který skončil na čtvrtém místě. „Vadila mi změna počasí, přiletěl jsem ze Španělska a pokles teplot byl opravdu markantní. Bojoval jsem s větrem a deštěm, dobré bylo zasahování fairwayí a podržely mě paty“ prohlásil sympatický Maďar.

 

Příští turnaj Czech PGA Tour 2014 se koná ve slovenské Skalici od soboty 10. května, už v tradičním formátu 2 dny, cut a pak 40 nejlepších do finále

 

PHOTO: Ota Mrákota

EMR_9037.JPGEMR_8865.JPGLukáš Tintěra a jeho caddy.JPGEMR_9292.JPGVítězné gesto.JPGLukáš Tintěra - vítězné gesto.JPGGratulace vítězi (1).JPG

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧