Rozhovor s manažerem Kaskády

Rozhovor s manažerem Kaskády

První turnaj letošního ročníku Czech PGA Tour proběhne na jihomoravské Kaskádě. Vyzpovídali jsme proto manažera resortu, pana Jiřího Milfajta.

 

Nejdřív padla otázka na novinky resortu v roce 2014:

Navázali jsme spolupráci s německou společností Engelmann, která se bude starat o naše hřiště. V podstatě jsme údržbu hřiště outsourcovali, stejně jako to udělalo po světě cca 50 dalších hřišť, například Dýšina, Čeladná nebo Penati.

Dalším novým partnerem je společnost Golf PROFI, která nově převzala náš PRO-shop. Dříve jsme jej provozovali sami, ale nový partner má podstatně pestřejší sortiment i rychlejší obnovu novinek, je to silný řetězec a může hráčům nabídnout daleko širší služby.

Hřiště jako takové je letos bez zásadních změn, chceme udržet vysokou kvalitu, na kterou jsou hráči zvyklí. Rozšiřujeme však tréninkové zázemí, připravili jsme nové fitting centrum včetně analýzy švihu a samozřejmě fittingu vybavení. Je to kryté zařízení, které chceme mít otevřené do konce dubna, a tedy před zahájením letošní Czech PGA Tour. Zvětšily se i tréninkové plochy, hráči vědí, že je u nás oboustranný driving, ale prostor hned vedle drivingu byl nově oset, a až vzejde pořádná tráva (snad do června), budeme mít pro naše návštěvníky k dispozici novou chip&pitch areu s velkým tréninkovým greenem, bunkry a zkrátka vším, co je potřeba pro nácvik krátké hry.

Naše hřiště je Regionálním tréninkovým centrem ČGF (spolu se Zbraslaví v Čechách), máme Dětskou akademii se 150 šikovnými dětmi, už proto musíme neustále rozšiřovat a zkvalitňovat své služby.

A abych nezapomněl – restaurace má nového šéfkuchaře, stal se jím Jakub Novotný. Doufáme, že úroveň naší gastronomie ještě pozvedne.

 

Co považujete za největší tahák vašeho hřiště?

Je to kvalita hřiště a greenů, dostupnost z Brna, komplexnost služeb. Například hoteloví hosté už mají návštěvu wellnessu zdarma apod. Naše zařízení je připraveno i na delší pobyty, návštěvníci tu mohou trávit i dovolenou. Ubytování má čtyři hvězdičky a gastronomie také patří k našim chloubám.

 

S čím se u vás hráči nejvíc potýkají?

Na hřišti je jednoznačným troublemakerem jamka č. 2 na kamenné devítce. Je to dogleg shora dolů, není vidět, kam se hraje, a dost často se nám právě v tomto místě zasekávají turnaje. Navíc se tato jamka hraje po dost náročném úvodním pětiparu do kopce, takže je to opravdová výzva. Jinde snad naši návštěvníci problém nemají (smích). Možná ještě jedné potíži zde čelíme, ale to spíš my než hráči. Nemáme totiž všude asfaltové cestičky, projektant je prostě nevyprojektoval. To umožňuje hráčům s autíčky jezdit skoro po celém hřišti a občas „blbnou“ trošku víc, než by se slušelo. Snažíme se hráče vychovávat k ohleduplnému chování k ostatním i k hřišti, ale k dokonalosti v tomto ohledu ještě něco chybí.

 

Když jste zmínil projektanta, kdo vlastně hřiště vytvořil?

Jonathan Gaunt. Známý anglický designer.

 

Kdo drží rekord hřiště?

Lee Corfield zde v rámci finálového turnaje Czech PGA Tour zahrál 64. Tuším, že v roce 2012.

 

Můžete jmenovat i nějaké celebrity, které se po Vašem hřišti prošly?

Samozřejmě všechny tradiční, české, v čele s Jiřím Bartoškou a spol. Ze zahraničních asi za zmínku stojí Carlos Moya a Mark Philippoussis – účastnili se tenisové akce v Prostějově a k nám si sjeli odehrát pár jamek.

 

Jak velký je vůbec podíl zahraničních hráčů na Kaskádě?

Odhadujeme cca 10 %, ale berte to číslo s rezervou.

 

Děkuji, přeji úspěšný rok 2014, včetně zahájení i finále CzechPGATour.

 

Autor: Ing. Radovan Vrátný

 

 


Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧