První den Black Bridge Cup ovládl Španěl Pastor

První den Black Bridge Cup ovládl Španěl Pastor

V téměř letním počasí se hrál první den druhého turnaje Czech PGA Tour Black Bridge Cup. A teplo zřejmě prospělo Španělu Pastorovi, který zahrál -5 a s přehledem tak ovládl první den. O dvě rány zpět je Lukáš Tintěra, ještě o jednu ránu víc potřebovali Ondřej Lieser, Slovák Páleník a Brit Sharp. Druhý den tak slibuje skvělý golf, i když své by mohlo říct i počasí. Meteorologové slibují déšť a ochlazení.

Vítěz Marcos Pastor si hru první den vyloženě užíval. Hrál uvolněně a po osmnácté jamce si připsal skóre -5. I Čech Lukáš Tintěra byl na konci spokojený. „Byl to krásný den, ideální podmínky na to skórovat. Na třetí jamce jsem měl smůlu, kdy se mi to odrazilo od cesty až na parkoviště. Hned po třech jamkách jsem tak měl plus tři, vlastně kvůli jedné ráně. Snažil jsem se to brát pozitivně, do konce zbývalo ještě hodně jamek. A vyšlo to, závěr byl skvělý. Zítra se má zhoršit počasí, ale doufám, že se mi povede vyhrát, proto tu jsem,“ řekl.

Lieser je nespokojený

O ránu zpět je další Čech Ondřej Lieser. Po osmnácti jamkách nebyl spokojený. „Hrál jsem špatně. Hlavně ty pětipary, takhle to prostě nejde. Všechno bylo hrozně vydřený, několikrát jsem to poslal úplně pryč, naštěstí tady to moc ztratit nejde. Spokojený jsem snad jen s patováním. Neměl jsem ani jeden trojpat a zvládl jsem i pár dlouhých patů. Zítra budu útočit na vítězství, nic jiného mě nezajímá,“ okomentoval.

Spokojený může být Roman Šebrle, který zahrál par a jak je zvyklý, zítra bude útočit. Velkým překvapením je výkon amatérky Kláry Kuchařové, která zahrála par a drží se na dostřel nejlepším.

Šideri pokazila šestnáctku

To Šideri Váňové tentokrát pokazila skvělý výsledek špatně zahraná 16. jamka. „První devítka, to byl golf podle mých představ, občas jsem se zachránila dlouhým patem a všechno mi vycházelo. Kámen úrazu přišel na šestnácté jamce, kde jsem zahrála dva auty a nakonec to bylo devět úderů. Zítra bych chtěla zahrát stejně, jako druhý den na Konopišti,“ připomněla Šideri turnaj, kde se jí druhý den velmi dařilo.

Důležitý patViktor SkalleRoman Šebrle v netradičním prostředí Black BridgeRoman Šebrle na poslední jamcePetr Tomášek

Generální partner


Výsledky

oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS

HráčR1Celkem
1. KOŘÍNEK6666
T2. LIESER. O6868
T2. WINKLER. F6868
4. TINTĚRA. L7171
5. MUTHREICH7272
T6. ZIEMER. M7373
T6. GRUBER. R7373
oaza-distribuce II TROPHY BY ATOMIC DRINKS Výsledky


Order of Merit

Czech PGA Tour 2018

HráčBody
1. KOŘÍNEK. A30 000
2. WINKLER. F12 500
3. LIESER. O12 500
4. TINTĚRA. L7 000
5. MUTHREICH. M7 000
6. GRUBER. R5 000
7. VELENSKÝ. V5 000
Tour 2018
Hledat:
 
∧   nahoru   ∧